Az MK4 egyesíti elődei megbízhatóságát és biztonsági jellemzőit az Input Shaper támogatás által lehetővé tett nagy sebességű teljesítménnyel. Rengeteg új funkciót hoz, például a Loadcell érzékelőnek köszönhetően tökéletes, sima első réteget (nincs szükség kézi beállításra), távnyomtatást, gyorsan cserélhető fúvókákat, testreszabható felhasználói felületet egy kattintásos nyomtatási lehetőséggel és még sok mást.

Az MK4 folyamatosan tökéletes sima első réteget biztosít a Loadcell érzékelőnek köszönhetően (nincs szükség kézi beállításra). A következő generációs extruder (Nextruder) és a 32 bites csatlakoztatott platform számos minőség-javítást kínál, például távoli nyomtatást, gyorsan cserélhető fúvókákat és testreszabható felhasználói felületet egy kattintással történő nyomtatási lehetőséggel.

A csomag tartalmaz egy Smooth PEI nyomtatási lapot.

Leírás

A Prusa MK4 az új, 32 bites csatlakoztatott architektúránk és a következő generációs extruder (Nextruder) köré épül. Minden alkalommal tökéletes első réteget készít Live Adjust Z nélkül, és támogatja a nagy sebességű nyomtatást az Input Shaper és Pressure Advance funkcióval. A biztonsági funkciókat is továbbfejlesztettük. Ezen kívül rengeteg hasznos dolog található, például gyorsan cserélhető fúvókák, beépített támogatás a távoli nyomtatáshoz, webkamerákhoz stb. A legfontosabb, hogy még mindig gyönyörű, csendes.

 • – A díjnyertes 3D-nyomtató, az Original Prusa MK3 utódja
 • Könnyű, gyors és csendes 3D nyomtatás. Nézd meg a 20 perc alatti Benchy videót az MK4-en!
 • – Teljesen automatikus első réteg kalibráció a Load Cell érzékelőnek köszönhetően
 • Nyomtasson azonnal a dobozból – nincs nyomtatott profil, nincs trükközés, nincs Live Adjust Z!
 • Nextruder – új extruderünk egyedi, intelligens funkciókkal
 • – Biztonsági funkciók, mint például az filament-érzékelő, amely nem hagyja cserben
 • – Könnyű karbantartás, gyorsan cserélhető fúvókák és eltávolítható nyomtatólapok
 • – Kompstibilis sokféle anyaggal, pl. PLA, PETG, Flex, Nylon, ASA, PVA, PC, PP, kompozitok és még sok más
 • – Színes LCD-képernyő egyszerűen navigálható felhasználói felülettel és gyors hozzáféréssel az összes fontos funkcióhoz
 • Ethernet és Wi-Fi kapcsolat
 • – Az EU-ban gyártott
 • – Nyílt forráskód

Videó

Főbb jellemzőK

Nagy sebességű nyomtatás

Az Input Shaper és Pressure Advance technológiának az MK4 firmware-jében való saját megvalósításának köszönhetően a nyomtató képes kiküszöbölni a rezonanciát a nyomatokban és előre jelezni a filament áramlását. Az eredmény a nyomtatási idő akár 70%-os csökkenése az MK3-hoz képest. Sőt, a nyomtató még ilyen sebesség mellett is nagyon csendes – nézze meg a 20 percesnél rövidebb Benchy videót.

Tökéletes első réteg

A precíz Loadcell érzékelőnek köszönhetően az MK4 automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül képes tökéletesen sima és konzisztens első réteget lerakni. A nyomtatás elején a nyomtató rácsszerűen megütögeti a fúvókával a lapot, hogy megmérje a távolságot, majd kiszámítja a helyes eltolásokat. Az eredmény egy tökéletes első réteg minden felületen, kézi beállítás nélkül.

A Nextruder

Az extruder minden 3D nyomtató szíve. Manapság a legtöbb 3D nyomtatón az extruder alkatrészeinek cseréje meglehetősen bonyolult folyamat. A Nextruder belsejében található új csatlakozó kialakítással az összes alkatrész, például a ventilátorok, fűtőtestek, stb. közvetlenül oda csatlakozik. Ha valamit ki kell cserélnie, az csak egy percet vesz igénybe.

32 bites xBuddy alaplap

Az új xBuddy kártyánk egy 32 bites STM32-alapú alaplap számos nagyszerű funkcióval. Számos egyedi hardver alapú biztonsági védelmi rendszerrel rendelkezik, négy termisztorral kommunikál, minden fontos porttal rendelkezik (Ethernet, Wi-Fi, USB). Az egész alaplapot házon belül tervezték, gyártották és tesztelték.

Kivételes nyomtatási minőség

Az MK4 újratervezett, robusztusabb műanyag részeket és új, precíz 0,9°-os léptetőmotorokat (0,9°/lépés; alacsony induktivitás) tartalmaz az X és Y tengelyeken, amelyek segítenek kiküszöbölni a függőleges finom mozdulatokat. Ráadásul a Z-tengelyen vastagabb, 10 mm-es rudak találhatók. Ez azt eredményezi, hogy a nyomatok sokkal jobban néznek ki.

Színes LCD képernyő és egyszerű felhasználói felület

Az MK4 kijelzője támogatja a G-kód miniatűröket, QR-kódokat és egyéb olyan elemeket, amelyek sokkal könnyebbé teszik a nyomtató használatát. Számos meglévő menüt is újraterveztünk, és egy személyre szabható láblécpanelt is hozzáadtunk. Közvetlenül az LCD alatt található egy RGB állapotsor, amely jelzi a nyomtató aktuális állapotát. Az LCD mellett található egy USB-A port a szabványos USB flash meghajtókhoz.

Gyorsan cserélhető fúvókák

A Nextruder testének oldalán található két gyorskioldó csavarnak köszönhetően, amelyek a helyén tartják a fúvókát, könnyebben cserélheti ki a fúvókákat, mint valaha. Az MK4 speciális fúvókákat használ teljesen fém szálvezetővel (sehol nincs PTFE csövek), ami javítja a nyomtató általános megbízhatóságát.

Szeleteljük PrusaSlicerrel

Belső fejlesztésű többplatformos szeletelőnk tesztelt profilokkal rendelkezik az összes 3D nyomtatónkhoz, valamint a filamentek széles skálájához. A beépített eszközökkel, mint például az organikus támasztékok, a vágás, az automatizált tárgyelosztás, a vasalás és még sok más, pillanatok alatt nyomtatási fájlokká változtathatja 3D modelljeit!

Támogatás az anyagok széles skálájához

Az MK4 teljes mértékben kompatibilis a különféle típusú anyagok széles skálájával. Mindegy, hogy PLA-ból és rugalmas anyagokból szeretne valamit szórakozásból nyomtatni, vagy tartós prototípusokat kell készítenie PETG-ből, ASA-ból, polikarbonátból és polipropilénből – az MK4 gond nélkül megbirkózik velük.

Prusa Connect és csatlakozási lehetőségek

Az MK4-et a többi 3D nyomtatónkkal együtt a Prusa Connect teljes mértékben támogatja, amely lehetővé teszi a nyomtató interneten keresztüli vezérlését. A G-kódokat a böngészőablakba húzva feltöltheti a nyomtatási fájlokat a felhőbe (minden felhasználó 1 GB-ot kap ingyen), majd átmásolhatja a nyomtató USB-tárolójára, és távolról elindíthatja a nyomtatást. Minden kommunikáció titkosított.

Felhasználás

Háztartások

Mit lehet nyomtatni az MK4-el? Szinte bármit! Tekintse meg az inspirációt és az ingyenes 3D-s modelleket konyhához, nappalihoz, lakberendezéshez és kerthez a Printables.com oldalon. Böngésszen a világ minden tájáról érkező, tematikus versenyekre beküldött tervezők csodálatos modelljei között is.

Hobbi

Legyen szó kézművességről, cosplayről, popkultúráról, játékról, modellezésről vagy társasjátékokról, az MK4 új lehetőségeket nyithat meg előtted.

Gyártás

Az Prusa 3D nyomtatókat az iparban világszerte hatékony, könnyen használható és megbízható 3D nyomtatási munkagépként használják.

Oktatás

Csatlakozzon a világ több tízezer iskolájához, egyeteméhez és más oktatási intézményéhez, amelyek bevezették a 3D nyomtatást! Fedezze fel ennek a nélkülözhetetlen, legkorszerűbb technológiának a hatalmas lehetőségeit.

Építészet és tervezés

Gyors és megfizethető módja a kifinomult, bonyolult és részletgazdag modellek létrehozásának. Szabadítsa fel képzett tervezői idejét, és hagyja, hogy a 3D nyomtatók végezzék el a kemény munkát.

Autóipari

A modern kori autóipar számos kihívással néz szembe – a megszakadt ellátási láncoktól a gyors technológiai fejlődésig és az állandó változásokig. A 3D nyomtatás biztosítja a szükséges hatékonyságot és rugalmasságot.

Technikai paraméterek

Build Volume250 x 210 x 220 mm | 9.84 x 8.3 x 8.6 in
Filament diameter1.75 mm
Layer height0.05-0.30 mm
MainboardCustom 32-bit xBuddy electronics with STM32
Stepper DriversTrinamic 2130
Stepper motorsPrecise 0.9° X,Y stepper motors (prevents VFA)
ExtruderNextruder, Direct Drive, E3D V6 compatible (with adapter)
Extruder electronicsCustom breakout board for connecting fans, thermistors and other parts.
Filament pathAluminum heatsink, all-metal hotend
Drive systemNextruder Planetary Gear System, 10:1 gearbox ratio
Nozzle diameter

0.4mm (default) / other nozzle diameters supported

Max nozzle temperature290 °C / 554 °F
Max heatbed temperature120 °C / 248 °F
LCD screen3.5″ graphic 65k color screen
ConnectivityOptional ESP Wi-Fi module (delivered with the printer)
Print mediumUSB drive / LAN / internet via Prusa Connect
Advanced sensorsFilament sensor, Loadcell sensor, Power panic, 4 high-precision thermistors (genuine Semitec) + fan motors RPM monitoring
Print surfaceMagnetic heatbed with removable PEI spring steel sheets
Bed calibrationAutomatic, Mesh Bed Leveling (only on print area)
Supported materialsPLA, PETG, ABS, ASA, Flex, HIPS, PA, PVA, PC, PP, CPE, PVB, NGEN, composites and more
Printer dimensions (without spool)7 kg, 500×550×400 mm; 19.6×21.6×15.7 in (X×Y×Z)
PSU240W, custom made by Delta with Power Panic HW
Power consumptionPLA settings: 80W / ABS settings: 120W

Mintanyomatok

FFF 3d nyomtatók

 
 

Original Prusa MINI+​

Original Prus i3 MK3S+​

Original Prusa MK4​

Original Prusa XL​

Build volume180 x 180 x 180 mm | 7 x 7 x 7 in250 x 210 x 210 mm | 9.84 x 8.3 x 8.3 in
250 x 210 x 220 mm | 9.84 x 8.3 x 8.6 in
360 x 360 x 360 mm | 14.17 x 14.17x 14.17 in
Max hotend/heatbed temp.280 °C / 100 °C (536 °F / 212 °F)

290 °C / 120 °C (572 °F / 248 °F)

 

290 °C / 120 °C (572 °F / 248 °F)

 

290 °C / 120 °C (572 °F / 248 °F)

 
MainboardCustom 32-bit Buddy electronics with STM32

Einsy RAMBo 8-bit board

 
Custom 32-bit xBuddy electronics with STM32 

Custom 32-bit XLBuddy electronics with STM32

Stepper Drivers
Trinamic 2209
Trinamic 2130
Trinamic 2130
Trinamic 2130
Stepper motors
Regular 1.8° X,Y stepper motors
Regular 1.8° X,Y stepper motors
Precise 0.9° X,Y stepper motors (prevents VFA)
1.8° Stepper motors
MMU3 supportNo

Yes

 

Yes

 
True multi-material printing with up 5 independent toolheads
Extruder electronicsNo

No

 
Custom breakout board for connecting fans, thermistors and other parts. 
Custom breakout board for connecting fans, thermistors and other parts.
Filament path

Aluminum heatsink, all-metal hotend

Aluminum heatsink, all-metal hotend

 

Aluminum heatsink, all-metal hotend

 

Aluminum heatsink, all-metal hotend

 
Drive system

Bowden system with 3:1 gearing

Direct drive

 
Nextruder Planetary Gear System, 10:1 gearbox ratio 
Nextruder Planetary Gear System, 10:1 gearbox ratio
First layer calibration
Manual adjust Z
Manual adjust Z
Fully automaticFully automatic
Quick-Swap nozzle system

No

No

 

Yes

 
Yes
LCD screen

2.8″ graphic 65k color screen

Monochromatic LCD

 
3.5″ graphic 65k color screen 
3.5″ graphic 65k color screen
Bed calibration

Automatic, Mesh Bed Leveling

Automatic, Mesh Bed Leveling

 
Automatic, Mesh Bed Leveling (only on print area) 
Automatic, Mesh Bed Leveling (only on print area)
One-click Printing

Yes

No

 

Yes

 

Yes

 
Status LEDs

No

No

 

Yes

 
Yes, on display and printer frame 
Input shaper

Yes

No

 

Yes

 

Yes

 
Filament sensor

Optional upgrade

Yes (IR)

 
Yes (built-in Hall sensor) 
Yes, side filament sensor and Toolhead filament sensor (built-in Hall sensor)
Loadcell sensor

No

No

 

Yes

 

Yes

 
Advanced sensors3 thermistors + SuperPINDA, fan RPM sensors

3 thermistors + SuperPINDA, fan RPM sensors

 
Filament sensor, Loadcell sensor, Power panic, 4 high-precision thermistors (genuine Semitec) + fan motors RPM monitoring 
Filament sensor, Loadcell sensor, Power panic, 4 high-precision thermistors (genuine Semitec) + fan motors RPM monitoring
Power panicNo

Yes

 

Yes

 

Yes

 
Ethernet connctionYes

Via Raspberry Pi

 

Yes

 

Yes

 
Wi-Fi connectionSeparate upgrade ESP Wi-Fi module

Via Raspberry Pi

 
Optional ESP Wi-Fi module (delivered with the printer) 

Yes

 
Prusa Link
Integrated

Via Raspberry Pi

 
Integrated 
Integrated
Print mediumUSB drive / LAN / internet via Prusa Connect
SD card (LAN / internet via Raspberry Pi)
USB drive / LAN / internet via Prusa Connect
USB drive / LAN / internet via Prusa Connect
Firmware update interfaceUSB Drive
USB port via PC
USB drive
USB drive

SLA 3d nyomtatók

prusa_cws

Original Prusa Curing and Washing Machine (CW1S)

A 3D alkotást a szkennerek teszik teljessé

Pontról-pontra.
Range Vision 3d szkennerek