A következő 3D printer beszerzésünket két dolog is motiválta: Egyrészt szerettünk volna még gyorsabbak és profibbak lenni, amihez szükség volt a címben szereplő Zortrax nyomtatóra, másrészt pedig akkorát nőtt az érdeklődés irányunkba, hogy ezzel a lépéssel tudtuk kiszolgálni a felmerülő igényeket.

Ekkor már rendelkeztünk egy Zortrax márkájú nyomtatóval, (M200-as, erről itt írtunk bővebben) azonban az anyagválaszték limitálva volt és azon belül is az ABS anyaggal tudtunk kifogástalan munkát garantálni. Az Inventure modell már gyárilag el van látva HEPA szűrővel, illetve zárt térrel rendelkezik. Ez ma már nem feltétlen szükséges a minőségi nyomtatáshoz, az évek alatt kifejlesztett
újabb és újabb filamenteknek köszönhetően. A 3D printer 2 különböző anyaggal és színnel tud dolgozni. Mi a 3DParade-nál leginkább vízben oldható PVA anyagot nyomtatunk a bonyolultabb támaszanyag struktúrát kívánó modellekhez.

Előnyök

Számos előnye van ennek a 3D nyomtatónak, főként PLA és engineering, PVA anyagok használatához tökéletes. Sokszor a vízben oldódó támaszanyag használata elengedhetetlen, de cserében könnyen eltávolítható. Teljesen automata kalibrálási folyamata van, valamint 7/24-ben képes működni.

Hátrányok

A gép nem túl termelékeny, valamint a nyomtatott darabok méretei sem túl nagy (Szélesség: 135 mm x Hosszúság: 135 mm x  Magasság:130 mm). Cserében viszont a pontos nyomtatásokhoz kiváló.

Alternatíva – Trilab 3D printer

Beszerzése abban a pillanatban bár szükséges volt és jó megoldásnak tűnt, mégis, még is a Trilab 3D nyomtatóknak számos előnye van, amiért jobb választás lehet. Ilyen például a sokkal nagyobb nyomtató tér, a pontosság mellett gyorsabb nyomtatási sebesség kialakítása vagy az olcsó alkatrész beszerzés.