Számtalan kérdés érkezik hozzánk is, hogy milyen 3D nyomtatót érdemes venni és legfőképp, hogy mennyiért. Mindenki számára fontos, hogy mennyit fektet be, de itt ismét érdemes az ár-érték arányt figyelembe venni és a számok mögé nézni.

Mikor eldöntöttük, hogy 3D nyomtatót vásárolunk elkezdünk körbe nézni a piacon. Jöhetnek ismerősök és barátok közötti kérdezősködés, hogy melyik 3D nyomtatót vásárold meg. Itt szoktak felmerülni a problémák, hogy mindenki mást ajánl és / vagy csak a saját termékét adja el minden áron, még ha az a Te igényeidnek nem is tökéletes. Hogyan kezdj akkor neki? Segítünk!

Mennyiért tudok 3D nyomtatót venni ma?

A legolcsóbb nyomtatót 150-200 euró környékén tudjuk jelenleg a piacon beszerezni, ez kb. 70.000 Ft magassága. Adjunk hozzá még minden vám és egyéb költséget, a végére egy 100.000 Ft-os nagyságrendet kapunk. Mindenki boldog, meg van a legolcsóbb megoldás. Vagy még sem?

A legfontosabb tisztáznunk, hogy mire szeretnénk használni a készüléket. Amennyiben otthon, hobbi nyomtatásra szeretnénk használni, lehet, hogy ez is elég, viszont valószínűleg sok kompromisszumot kell kötnünk. Lehet ebben az esetben a bérnyomtatás jobb lehet 1-1 alkalomra levetítve.

Ekkor már érdemes befektetni egy 3D nyomtatóba

Tisztáztuk, hogy mikor nem érdemes 3D nyomtatót venni. Vegyünk végig viszont néhány példát, hogy mikor lehet érdemes befektetni egy 3D nyomtatóba.

  • Egy fantasztikus ötleted van, hogy mivel dobnád fel vállalkozásod portfólióját? Viszont minden gyártó elfordul tőled, mert az a mennyiség, amit elsőre szeretnél, nem lenne nyereséges nekik?
  • Ügynökségként szeretnétek valami egyedit nyújtatni az ügyfeleknek és hosszú távon a legnagyobb profittal szeretnétek ezt tovább adni?
  • Egy olyan művészi kiállítást tervezel, ahol különlegességeket mutatsz be egy 21. századi technológiával, de olyan minőségben, ami hozzád illik?
  • Protézisek vagy egyedi kaptafák gyártásába vágnál?

Ezekre mind a válasz, hogy egy jobb minőségű 3D nyomtatóba megéri befektetni. Na de a legfontosabb kérdés:

Milyen ársávban érdemes nézned 3D nyomtatót?

Egy 3D nyomtatónál fontos, hogy ne csak azt nézzük, hogy mennyi az induló ára. Többek között figyelembe kell vennünk, hogy később milyen karbantartási költségekre kell számítanunk, milyen anyagokkal képes dolgozni a gép. Azonban, ha nagy általánosságban nézzük, akkor egy olyan nyomtatót, amely már képes hosszú üzemidővel, kevés utómunkával minőségi munkát végezni az 800.000-1.200.000 Ft között mozog. Azonban itt is még sok mindent kell figyelni. (Érdemes követned 3D nyomtatással foglalkozó blogunkat, ahol mindent kivesézünk a technológiával kapcsolatosan és sokkal könnyebb lesz döntened.) Cikkeinkben még beszélünk róla, hogy mitől lehet kiemelkedő egy 3D nyomtató.

Trilab 3D nyomtató

A Trilab 3D nyomtató egy alacsony költségekkel működtethető és kifejezetten olyan cégek számára kialakított gép, ahol komolyan gondolják a 3D nyomtatást. Kiváló választás lehet ebben az árkategóriában, részleteket a nyomtatóról itt találsz: Trilab 3D nyomtató.