A 3D nyomtatás ma már rég nem ott tart, hogy egy apró kis tárgyat, „fogjuk rá” minőségben ki tudunk nyomtatni. Komoly eszközök, alkatrészek, végtagok vagy éppen akár már ételek, épületek kerülnek így 3D technológiával nyomtatásra. Most mutatunk néhány olyan különleges dolgot, ami a 3dparade üzemeiben készültek.

A 3D nyomtatás technológiája hihetetlen gyorsan fejlődik, már ott tartunk, hogy ételeket szeretnénk majd így előállítani, sőt 2019 év végén elkészült az első mini máj is, amely működő képes volt. Ez volt az első eset, hogy egy emberi szervet sikerült mesterségesen előállítani, igaz még csak jóval kisebb üzemmódban, mint arra a valóságban szükség lenne.

Elveszett testrészeinket is tudjuk már pótolni

A művégtagok már régóta léteznek és segítségükkel sokan újra tudnak fogni vagy járni, azonban a 3D technológiának köszönhetően a költségeink a töredékére csökkennek. Az egészségügy területén még számos különböző felhasználási lehetőség van, egy csont, konkrét testrész tökéletes nyomtatása sem lehetetlen. Ilyen alkalmazásokra ugyan még nincs felkészülve a gyártásunk, de ortopéd cipő, fogászati  implantátum, művégtag adapter gyártásában már volt szerepünk.

Ezek az alkotások nálunk készültek

Most pedig mutatunk néhány olyan elképesztő, 3D technológiával készült elemet, amely nálunk készült és a maga nemében mind egy-egy különleges alkotás.

Akcióshős figurák

3d technológiával

Fantasztikus akcióhős figurákat gyártunk, a képen láthatóak kb. 10-12 cm magasak, fekete PLA műanyagból készültek Delta nyomtató segítségével. Gondoljunk bele, milyen egyedi ajándék lehet ez barátunknak, párunknak. Sokkal többet ad, mint egy szimplán, boltban vásárolt figura.

További előny, hogy a színt és méretet a megrendelő kívánsága szerint állítjuk be.

 

T-Rex fej

3d technológiával

 

Igaz milyen élethű? Bambusz őrleménnyel kevert PLA műanyagból készült a tökéletesen élethű megjelenésért.

 

Holdváros

holdváros

 

Érdemes ránagyítani, hogy milyen részletesek az épületek.

Tripod

3d technológiával

 

Egyedi tervezésű tripod, Onyx 3D technológiával. A 3D nyomtatásnak a komoly alkatrészek gyártása sem okoz problémát.

 

Ezek a képek reméljük Neked is bizonyítékkal szolgálnak, hogy milyen magas minőségű 3D nyomtatást képviselünk. Amennyiben Te is megálmodtál már egy fantasztikus dolgot csak még nem valósította meg senki, írj nekünk, segítünk!