Folytatjuk a méltán népszerű 3D nyomtató bemutató cikkünket, amely során a nálunk elérhető készülékeket mutatjuk be. Legutóbb a Zortrax M200-as 3D nyomtatóról beszéltünk, most a soron következő az Ultimaker 3 3D nyomtató lesz, amelyet a Zortrax készülékünk után szereztünk be.

Szolgáltatásaink között nem csak a Trilab 3D nyomtatók kizárólagos magyarországi értékesítése van, hanem 16 db 3D nyomtatónkkal az egyedi ügyfél igényeket is kiszolgáljuk. Mi is egy nyomtatóval kezdtük, de az egyre több megrendelés és bizalom miatt folytattuk beszerzésünket.

A bővítést mindenképp olyan irányba szerettük volna megtenni, hogy a Zortrax hiányosságait befoltozzuk az új nyomtatónkkal. Úgy éreztük, hogy szükség van arra, hogy:

  • Nagyobb legyen az anyagválasztási lehetőség
  • Egyszerre tudjunk két különböző anyaggal dolgozni

Hasonlóan, mint a Zortrax M200-nál ezt a nyomtatót is zárttá tettük, illetve HEPA szűrővel láttuk el. Kezdetben az Ultimaker saját filamentjeit használtuk, de már sok más anyaggal is kompatibilis.

Maximális nyomtatható tárgyméret (darabolás nélkül): Szélesség: 215 mm x Hosszúság: 215 mm x  Magasság:200 mm. Használatához a Cura szeletelő rendszert vesszük igénybe, ahol számos olyan beállítást tudunk elvégezni, amely pontosabb és könnyebb nyomtatást biztosít nekünk.

Jelenleg egy ilyen gép működik üzemünkben, amely akár 7/24 órában képes üzemelni.  Főként a kis szériás gyártásokhoz, prototípusokhoz, koncepció modellekhez, JIG-ek gyártásához használjuk.

Árainkat a felhasznált anyagmennyiséghez kötjük, így már az érdeklődésed után, a konkrét gyártás megkezdése előtt meg tudjuk adni a konkrét árajánlatot.

Összességében egy remek választás volt, hogy az Ultimaker 3 3D nyomtató lett a következő nyomtatónk. A bővítést itt a 3DParade-nál mindig az ügyféligények alapján határozzuk meg, így itt is a Ti hangotokat hallottuk meg. Amennyiben ajánlatot szeretnél kérni 3D termékek nyomtatásához, ne habozz!