A 3D nyomtató fizikai modellt hoz létre egy 3D objektumból, a 3D szkennelés létrehoz egy 3D modellt egy fizikai objektumból. Így tehát tökéletesen ying-yang, igaz? Érdemes most velünk tartani, hogy megtudd, mit kell tudnod 3D scanner vásárlás előtt.

A 3D scanner tényleg egy csodálatos dolog, ami rögzíti egy fizikai példány minden részletét és digitális formába konvertálja. Manapság rengeteg különböző 3D scanner van, egy részük jobban alkalmas, hogy egy 3D nyomtatóval együtt tudjon dolgozni.

Van néhány tippünk, hogy minek nézz utána mielőtt vásárolnál egy 3D scannert. Azt már most eláruljuk, hogy sok buktatója lehet a dolognak, ha nem méred fel az igényeidet.

Nézz utána

Talán ezt nem is kéne írni, de a rengeteg marketing szöveg miatt könnyű sokszor 1 oldal után megállni a nézelődésben. Igenis, fontold meg, hogy hol vásárolsz 3D scannert, mert az, hogy szakértő csapat tud Neked segíteni a kiválasztásban illetve később is technikai tanácsokat tud adni a kezelésben, az felbecsülhetetlen.

Bizonyosodj meg a folyamatokról

Mint minden technikai eszközhöz, itt is szükséged lesz műszaki tudásra. Bizonyosodj meg róla, hogy a kinézett scannert mennyire egyszerű használni, mennyi időt kell befektetned abba, hogy megfelelő minőségben tudd használni.

Na és a szoftverrel mi a helyzet?

A 3D scannerekhez tartozó szoftver különösen fontos. Tudnod kell, hogy milyen gyakran frissítik és általánosságban mennyire jó. Frissítés nélkül 5 év után annyira nem lesz jó a felhasználói élmény.

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb 3D scanner

Igen, érdemes befektetni egy olyan scannerbe, amit még hosszú évek után is boldogan használsz. Nincs értelme olyat venni, amit később majd a polcon tárolsz, mert rájössz, hogy nem elégíti ki minden igényedet.

Összpontosíts arra, amire szükséged van

Különböző technológiák vannak a 3D scannerekben, azonban csak Te tudod, hogy Neked melyik a legjobb! Vedd figyelembe, hogy milyen objektumokat szeretnél beolvasni és ennek megfelelően találd meg a legjobbat. Például, ha nagyon pici tárgyakat szeretnél beolvasni, fontos, hogy nagy felbontással tudja beolvasni a kis elemek részleteit. Semmit nem érsz vele, ha a technológia valóban fantasztikus, de Neked nem arra lenne szükséged.

Van még jó pár tippünk, amit hamarosan következő blog cikkeinkben megosztunk Veled (sőt, ha feliratkozol a hírlevelünkre, exkluzív információkat is küldünk), addig is mi azt tanácsoljuk, hogy nézd meg a mi 3D scannereinket, mert mi ezen igények tudatában találtuk meg azt a 3D scannert, ami igen széles felhasználói igényt ki tud elégíteni!