Sikerült végre elhatároznod, hogy vásárolsz egy 3D nyomtatót? Jó döntést hoztál, de reméljük ebbe a cikkbe még a konkrét vásárlás előtt szaladtál bele, mert most megosztunk Veled néhány információt, amiből megtudod, hogy mire jó egy 3D nyomtató, amit kinéztél.

A 3D nyomtatók piaca is egyre nagyobb, sok különböző típus érhető el, különböző technológiai információkkal. Most röviden és érthetően igyekszünk Neked segíteni, hogy milyen szempontokra figyelj.

Gyors beüzemelés

Sokszor már ott problémákba ütközünk, hogy a beüzemelés bonyolult és időigényes. Az újabb típusú, modern nyomtatóknál ilyen probléma már nincs.

Kalibrálás

Miután sikerült bekapcsolni, nagyon fontos pont a megfelelő kalibrálás. Itt, ha nem tud pontos lenni a gép, rengeteg utómunkával szembesülünk, sok-sok időt elpazarolva.

Applikáció

Az applikáció egy 3D nyomtató esetén azért fontos, hogy könnyen nyomon követhessed az eseményeket, megindíthasd, leállíthasd a folyamatokat. Egy könnyen és gyorsan kezelhető app nagyon sokat tud segíteni!

Menet közbeni beavatkozás

Ez egy nagyon érzékeny pont és számos 3D nyomtató még nem képes rá. Gondolj bele, hogy elindítod a nyomtatás folyamatát, majd eszedbe jut, hogy mégsem kell, változtatnál rajta stb. Fontos, hogy nem menjen feleslegesen az időd és energiád. Ha útközben bele tudsz nyúlni a folyamatba, nagyon sok időt spórolsz.

Anyaghasználat

Számos különböző anyag lehet jó egy 3D nyomtatóba. Különösen hasznos, ha ezeket tolni és húzni is tudja a gép, mert így rugalmas anyagokból is lesz lehetőséged nyomtatni.

 

Melyik nyomtató tudja mindezt?

Minden igény más-más, azonban a fentieknek a 3DParade féle Trilab 3D nyomtatók tökéletesen alkalmasak. Szerintük kezdd a keresést itt, és lehet, már meg is találtad a tökéletes 3D nyomtatódat!