Pár évvel ezelőtt, mikor meghallottuk, hogy „3D nyomtató”, egy futurisztikus kép volt előttünk, ahogy egy papírlapról egyszer csak életre kel alkotásunk, és körbe tudjuk tapogatni. A jó hír, hogy ez a technológia már évek óta elérhető, ráadásul ma már elérhető áron.

A 3D nyomtatás az átlagember számára még mindig sokszor megfoghatatlan. Számos különböző, kreatív dologra felhasználható egy 3D nyomtató, de először is nézzük, hogy pontosan mi ez, honnan jött a technológia és merre felé tart.

A 21. század nagy újítása a 3D nyomtató

Sokat hallunk arról, hogy mennyit fejlődött a technológia az elmúlt évtizedekben. Mi azon szerencsés generációk közé tartozunk, akik egy nagyon fontos újítást láthatunk élőben, és figyelhetjük, hogy milyen fejlődésen megy keresztül ez a technológia. Az első 3D nyomtatók már megjelentek az 1980-as években, de az igazi áttörés csak később érkezett meg.

Csak a képzeleted állíthat meg

Egy 3D nyomtató segítségével a legegyszerűbb kis „home” felirattól, egy egészen komoly geometriával rendelkező vázáig bármi elképzelhető. Amennyiben sikerül olyan 3D nyomtatót beszerezned, ami kevés hibával tud nyomtatni, rengeteg időt megspórolhatsz, illetve olyan végeredményt kapsz, amire valóban számítottál. Erősen ajánljuk az általunk forgalmazott Trilab Delta-tengelyes nyomtatókat, amik nem csak megfizethetőek, de pontosságuk is kiemelkedő.

A 3D nyomtatók tehát már rég túl vannak azon, hogy egy egyszerű betűt vagy kis poharat gyártson, ennél már sokkal többre képesek. Házak, irodaépületek, sőt 3D nyomtató már nyomtatot 3D nyomtatót is.

Ezzel a tippel sok bosszankodást megúszhatsz

Amikor bármilyen műszaki terméket veszünk, elvárásunk, hogy maga a gép jól teljesítsen és az általa leírtakat kifogástalanul hozza. Egy 3D nyomtató esetén több mindenre kell figyelni, mielőtt vásárolsz. Az egyik ilyen, hogy milyen pontossággal tud dolgozni. Trilab nyomtatóink a 32 pontos kalibráció és a fix pad miatt nagyfokú pontossággal tudnak dolgozni, amit nem kapsz meg minden nyomtatótól ilyen minőségben. Így fontos, hogy például ezt a mutatót is figyeld, amikor az ajánlatokat hasonlítod össze.

Kövesd blogunkat, illetve iratkozz fel hírlevelünkre, mert további hasznos tanácsokkal jövünk, hogy milyen 3D nyomtatót érdemes vásárolnod. Mire is lehet jó egy ilyen eszköz!