A 3DParade a Trilab 3D nyomtatók magyarországi értékesítőjeként elkötelezett a márka mellett. Nem véletlen. A második hullámos 3D nyomtatók közül kiemelkedik a Trilab professzionális tudásával. Többek között abban is, hogy milyen egyszerű elkezdeni használni.


Ismerősek azok a videók, amin 200 oldalas szerelési útmutatón keresztül mutatják be, miként kell összeszerelni egy 3D nyomtatót majd több tucat további beállítás után végre jöhet az első nyomtatás? A Trilab ezzel ellentétben egy elképesztően egyszerű kezdetet biztosít. Most néhány lépésben megmutatjuk, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy az első nyomtatásig eljuss.

Kezdjük az alapoknál


Mielőtt az első nyomtatásnak neki állnál néhány dolgot ellenőrizni kell, hogy az első lépések beállításai helyesen megtörténtek-e:

 

– A nyomtató kicsomagolva és szilárd felületen áll

– Az alkatrészek helyesen felszerelve és csatlakoztatva vannak

– A DeltaControl kijelző párosítva van

– A nyomtató számítógépes hálózathoz csatlakozik (opcionális)

 

Indulhat az első tesztnyomtatás

Ez a funkció önmagában igen hasznos, hiszen megnézhetjük, hogy a nyomtatás sikeresen végig megy-e. Így nem fogunk alap nyomtatási beállítás okozta hibába esni. Ez a tesztnyomtatás már a nyomtató memóriájában van. Mit kell tennünk?

– Indítsd el a nyomtatót

– Helyezd be a filamentet

– Készítsük elő a PrintPad-ot

– Indítsuk el a nyomtatást

 

Hogyan töltöm be a filamentet?


Ez egy fontos kérdés, gyakran nem sikerül ezt könnyedén kivitelezni. A Trilabnál viszont ez is egyszerű. Helyezd a filamentet a nyomtató hátulján lévő állványra. Ezután húzzuk ki a filamentet addig, hogy be tudjuk illeszteni az adagoló egységbe, majd a mellékelt fogóval vágjuk le a végét 45 fokos szögben. A mutatóujj és a hüvelykujj segítségével nyomjuk egymáshoz a Titan extruder-t megjelölt helyeit. Ez lehetővé teszi a filament könnyű betöltését az adagoló fogaskerekek közé. Ha az adagolón találunk filament kifogyást jelző érzékelőt, akkor az filament végét vezessük át rajta, ha nem, akkor közvetlenül az extruder-be helyezzük el. Ezt követően a DeltaControl felületen már csak „Filament betöltése” opciót kell választani és kész is vagyunk!

 

A PrintPad-ról se feledkezzünk meg

 

A Trilab cserélhető PrintPad-okkal dolgozik, ennek a helyes előkészítése is fontos. Annak megfelelően kell ezt megtennünk, hogy milyen anyaggal dolgozunk. Általánosságban elmondható, minden anyag nyomtatás esetén zsírtalanítani szükséges. A pontos útmutatásért keresd a 3DParade csapatát!

 

Indulhat az első tesztnyomtatás

Mint már korábban említettünk az első lépés egy tesztnyomtatás, amelyet egyszerűen elindíthatunk. A DeltaControl felületen válasszuk ki az előre betöltött 3D fájlokat, mint például a DQ2_3DBenchy.gcode hajómodellt. Ennek a nyomtatása kb. 80 percig tart.

A nyomtatás megkezdésekor a LED világítás kékre vált, tehát sikeresen elindult a folyamat.
A kijelző fény színéből mindig lehet tudni éppen milyen állapotban van a nyomtatónk.

 

Igaz, hogy egyszerűbb, mint gondoltad volna? Fontos, hogy ez az írás nem teljes körű használati útmutató és az első beállításokat ne ez alapján tegyük meg! Ez a cikk azért jött létre, hogy megmutassuk mennyire egyszerű használni a Trilab nyomtatóit már a kezdetektől.

A teljes körű beállításokban és tanácsadásban a 3DParade csapatára minden esetben számíthatsz a gördülékeny nyomtatás érdekében!