A 3D nyomtatóval készült házak már nem a jövő, hanem a jelen, több épület már ennek a technológiának a segítségével készült. Erről fogunk most picit mesélni, hogy ez miként lehetséges!

Imádjuk, hogy itt a 3DParade-nál, olyan dolgokról beszélhetünk, ami a jövőt megkönnyíti és erről nem csak írunk, hanem a gyakorlatban is csinálhatjuk. Ezért éreztük úgy, hogy a 3D nyomtatás egy különleges ágazatáról is érdemes pár szót említenünk, ami nem más, mint a házaknak a nyomtatása. A technológiának számos előnye van, nézzük hogyan is működik az egész.

A beton sem a régi már

A 3D nyomtatóval készült házak esetén az alapanyag szó szerint nyomtatásra kerül, a megfelelő összetevők betöltése után az szinte azonnal megköt, így rohamtempóban, akár a nap 24 órájában tudnak készülni a házak falai. Természetesen felügyelni szükséges illetve utántöltés is kell, de a költségek és az elkészülési idő is lényegesen kevesebb lesz.

Megéri a jövőben átállni a 3D nyomtatóval készült házak technológiájára?

Jelenleg még felhőkarcolók nyomtatására nem képes egy 3D nyomtató se, de minden bizonnyal ez is csak idő kérdése, 50-60 négyzetméteres otthonok kialakítása már abszolút működik most is. A betonon kívül természetesen az acél és cementgyártás is helyettesítésre kerül, amelyek előállítása és feldolgozása az egyik leginkább energiaigényes ipari tevékenységek közé sorolható.
A költségek, mint a legtöbb 3D által készült termék esetén töredéke a hagyományos építkezésnek, így a lakásvásárlás is olcsóbb lehet ennek köszönhetően.

A technológia adott, mi pedig itt vagyunk, hogy a jövőben a lehető legtöbbet hozzuk ki a 3D nyomtatásból!